Paolo di Trapani – en inspirerende foredragsholder

Paolo di Trapani er en mann med mange talenter. Vi liker å skrive om mennesker som har oppnådd store ting og som inspirerer oss, og Paolo di Trapani fyller så absolutt disse kravene. Italieneren startet karrieren sin i ung alder, og har nå hatt stor suksess innenfor en rekke ulike felter, både når det gjelder vitenskap og business. Dette er en mann som har jobbet beinhardt for sin suksess, men som allikevel deler sin historie om hvordan han nådde toppen og underviser fremtidens folk innenfor sitt fagfelt. Hvis du ikke har muligheten til å høre på foredragene hans, kan du lese mer om mannen her.

  • Fysiker
  • Grunnlegger av CoeLux Srl

Karriere

I sin ungdomstid studerte Paolo di Trapani fysikk, og studerte seg hele veien opptil en PhD innenfor sitt fagfelt. Fysikken skulle vise seg å være hans største lidenskap, og i 2001 tok han stillingen som professor of Optics and Experimental Physics ved universitetet i Insubria. Siden da har han hatt en nesten 20 år lang karriere ved å undervise innenfor sitt felt, samtidig som han har hatt tid til å gjøre sine egne prosjekter og gi ut vitenskapelige skrifter. Per nå finnes det over 150 ISI publikasjoner fra Paolo di Trapani innenfor laserfysikk og ultralett ikke-lineær optikk.

Men Paolo di Trapani er ikke en mann som kun er interessert i vitenskapen. Sitter en på denne kunnskapen kan det være smart å sette en patent på den, og selge den videre. Med over 130 patenter innenfor nanomaterialer og belysning kan vi si at Trapani har gjort nettopp dette. Professoren har derimot ikke gjort dette kun for profitt. I årene mellom 2002 og 2007 jobbet han med en utstilling av noe av det han liker aller best, belysning. Denne storslagne utstillingen var en iscenesettelse av spektakulære fysiske rekonstruksjoner inspirert av naturlige optiske fenomener fra var egne atmosfære.

CoeLux Srl

Den spektakulære forestillingen Paolo di Trapani skulle vise seg å være starten på noe stort for den fremtidige forretningsmannen. Basert på resultatene fra utstillingen, og en personlig og inspirerende hendelse i Trapani sitt liv, startet han i 2014 opp firmaet CoeLux Srl. Professoren er fortsatt CEO i selskapet, som jobber med å selge falske vinduer som gjengir ekte sollys. Disse spektakulære innretningene kan få det til å virke som om du bader i sollys fra enten tak eller vegger selv i de minste eller mørkeste leiligheter. Som en av ingeniørene i selskapet er Paolo di Trapani med på å designe disse innretningene.

De inspirerende videoene og vakre fremføringene er en stor del av CoeLux Srl sin markedsføring, og viser igjen hvorfor Paolo di Trapani har to andre karrierer innenfor undervisning og ved å holde foredrag. I videoene forteller Trapani om selskapets visjon om å fremme en innovativ løsning for belysning, arkitektur med sikte på å skape oppfatningen av et åpent rom, ved hjelp av en ekte fysisk gjengivelse av optiske atmosfæriske fenomener innendørs. Trapani får lys til å bli noe mer enn bølger som reiser gjennom luften, reflekteres, og treffer øynene våre. De filosofiske fortellingene om mennesker, verden og lys gjør oss villige til å høre på Trapani i timevis.

En mann med mange talent

En bedrift eller en idé er ingenting uten riktig markedsføring til folket. Paolo di Trapani er en mann som vet hvordan han skal formidle sine tanker og inspirerende arbeid til alle målgrupper. Som professor ved universitet i Insubria har han lang erfaring med å snakke foran folkemengder, samt å holde på oppmerksomheten deres. Også gjennom sin bedrift og som foredragsholder har han vist fram sine evner til å vinne over mennesker. Her i Oslo har vi også hatt muligheten til å kunne høre på Paolo di Trapani. I 2015 besøkte han Oslo Lux, og vi håper på å få han tilbake en gang i fremtiden.